`Ik stapte van het ene koninkrijk in het andere’

Hennie is 36 jaar als ze haar eigen bedrijf begint. Ze heeft succes en stuurt al snel een team van voedingscoaches aan. Om het bedrijf te laten groeien, besteedt ze ook veel tijd aan persoonlijke ontwikkeling en volgt ze diverse cursussen en trainingen binnen de new age. "Ik ging naar therapeuten en healers, want ik had regelmatig gebrek aan zelfvertrouwen en was dan veroordelend naar mezelf. Dus daar zocht ik een oplossing voor. Ik deed helende reizen, yoga, NEI, transformational breathing en nog veel meer. Ik probeerde van alles om rust te vinden bij mezelf. Om vrede en geluk in mezelf te vinden.

Als kind moest Hennie twee keer per zondag met haar ouders naar de Gereformeerde kerk. Dat vonden zij en de andere kinderen in het gezin maar niks. Ze ervaarde de kerk als ‘star en stijf’. Toen ze 18 was vertrok ze uit de kerk en besloot ze dat ze er niks meer mee te maken wilde hebben.

Filmpjes over genezingen op straat

Tijdens haar zoektocht naar innerlijke vrede kwam ze filmpjes tegen van mensen die door handoplegging werden genezen. Gewoon op straat. Dat fascineerde haar enorm. Hennie: “Maar ik kwam er al snel achter dat dit over de God van de Bijbel gaat. De God van Abraham, Izaak en Jacob. En daar wilde ik niks mee te maken hebben. Het was daarom ook een wonder dat ik toch ben blijven kijken. Op een gegeven moment dacht ik: ik wil dit ook. Ik heb geen idee wat het inhoudt, maar het trok me als een magneet.”

Bezoek aan de kerk

“Pas achteraf zag ik dat God al jaren met mij bezig is geweest. Mijn broer was namelijk ineens nogal veranderd en het bleek dat hij weer naar de kerk ging. Uit nieuwsgierigheid ben ik een paar keer mee geweest. Het bleek een evangelische kerk te zijn. “Het was er heel anders dan ik van vroeger gewend was. Mensen stonden er te klappen en te zingen. Een stuk vrolijker dan ik gewend was! Het deed iets met me, ik werd aangeraakt door de blijdschap die er was. Ik kon er niet goed mee omgaan, ik zat er de hele tijd met tranen in mijn ogen. Toch stond het idee dat ik weer elke zondag in de kerk zou moeten zitten me tegen. Dat deed me aan vroeger denken. Ik wilde dus wel God, maar niet de kerk.”

`Ik weet nog dat ik vlak voor dat doopbad alleen maar stond te janken. Ik was heel angstig een onrustig. Want weet je, de tegenstander van God wil niet dat jij gedoopt wordt.’

Gedoopt tijdens een kickstart weekend

Nadat Hennie die filmpjes had ontdekt met de genezingen op straat en de lessen van de Pioneer School had bekeken, besloot ze een kickstart weekend te bezoeken. Daar zag ze de kracht van God. “Ik zag zoveel wonderen, ik kon er niet omheen. Ik besloot die vrijdag dat ik gedoopt wilde worden. Dat was heel bijzonder. Ik weet nog dat ik vlak voor dat doopbad alleen maar stond te janken. Ik was heel angstig en onrustig. Want weet je, er is een tegenstander van God, in de Bijbel wordt hij satan genoemd, die wil niet dat je gedoopt wordt. Je stapt dan namelijk uit zijn koninkrijk in het koninkrijk van God. Hij is je dan kwijt. Dat heb ik letterlijk zo ervaren. Later is er ook nog voor bevrijding gebeden. Ik had echt demonie bij me. Dat klinkt als een heel naar woord, maar ik had in de new age diverse keren contact gehad met de geestelijke wereld. Dat die bestond wist ik dus wel. En ik realiseerde me dat ik tijdens die vele sessies wel het een en ander had opgelopen. Maar het maakt niet uit. God zet je vrij! Ik ben een nieuw leven met Jezus ingestapt en dan moet het kwaad wijken. Dus al die angst en demonie gingen er allemaal uit. Die avond ben ik helemaal vrijgezet! Dat is nu ruim drie jaar geleden. Niemand kan mij vertellen dat de doop als onderdeel van de wedergeboorte niets doet.”

Heb je vragen naar aanleiding van dit verhaal? Neem contact op via het contactformulier.

DEEL DIT VERHAAL

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Meer verhalen

Nieuwsbrief per email

Blijft op de hoogte van wat God doet in Nederland en ontvang getuigenissen en inspiratie in je mailbox.