Ik moest de waarheid weten!

Al op jonge leeftijd had Lara bereikt waar veel mensen alleen maar van kunnen dromen. De perfecte baan, veel vrienden, prachtige reizen maken. Maar toen ze dit allemaal bereikt had dacht ze.. wat is er nu nog meer in het leven? Wat is de zin van dit alles? Ze ging op zoek en ze pakte het serieus en doelgericht aan. Ze moest en zou het doel van het leven vinden. En het antwoord op de vraag: 'Er moet toch een waarheid zijn!?'

Lara stopte zelfs met haar baan om deze zoektocht aan te gaan. “Ik dook er echt in. Ik vroeg me af wat iemand moet doen om de waarheid te vinden.”

Allereerst vroeg ze zich af of er iets ‘geestelijks’ zou bestaan. Of er misschien een spirituele wereld is. “Mijn vader was thuis de intellectueel, hij heeft me geleerd altijd goed mijn verstand te blijven gebruiken. Dus ik pakte dit ook georganiseerd aan en las veel boeken over het onderwerp.”

Ik wilde graag contact maken met het geestelijke en vroeg me af of er entiteiten waren, waar ik mee kon praten.

Zo verdiepte zich in het boeddhisme, hindoeisme, sjamanisme, meditatietechnieken en yoga. Ook deed ze mee aan verschillende rituelen.

“Ik wilde graag contact maken met het geestelijke en vroeg me af of er entiteiten waren, waar ik mee kon praten.”

Frustratie

Na anderhalf jaar zoeken had ze nog steeds de waarheid niet gevonden. Ze was er wel van overtuigd dat er meer was tussen hemel en aarde. Ook had ze verschillende leraren gevonden die allemaal stukjes waarheid aanreikten. “Het probleem was dat deze zogenaamde waarheden vaak in tegenspraak met elkaar zijn. Dat is niet logisch. Dat kan niet. Er moet toch één waarheid zijn. Dit kan niet allemaal tegelijk waar zijn.”

Satansbijbel

Tijdens haar zoektocht langs verschillende stromingen kwam Lara er ook achter dat er mensen waren die de duivel aanbidden. “Ik was daar wel nieuwsgierig naar. Dat er mensen zijn die vanuit een bepaalde machtslust contact zochten met het kwaad.” Lara begon hierop wat te lezen uit de satansbijbel, het handboek voor satanisten.

Ik had gedacht dat dit boek over bloed en vampiers zou gaan.. dat soort dingen. Hele heftige en duivelse dingen. Maar ik las iets anders.

Wat ze daar aantrof verraste haar. “Ik had gedacht dat dit boek over bloed en vampiers zou gaan.. dat soort dingen. Hele heftige en duivelse dingen. Maar ik las iets anders, namelijk slogans als doe wat goed voelt of zorg dat je er alles uit haalt of jij hebt het leven in je eigen hand.

Tot haar verbazing las ze dingen die eigenlijk best veel leken op hoe ze tot dan toe geleefd had.

“Eigenlijk ben ik best wel zelfzuchtig. Erg gericht op mijzelf. Op een bepaalde manier had ik mezelf tot een soort god gemaakt. Een god van mijn eigen leven.”

Toen Lara besefte dat de duivel bestaat en mensen die zelfs aanbaden, toen vroeg ze zich af wat er dan aan de andere kant staat?

een ingestort wereldbeeld

“Ik had nog nooit een Bijbel aangeraakt. Misschien een keer op school vroeger, maar dat was het dan ook. Ook had ik niemand in mijn omgeving die zichzelf christen noemde. Of die me ooit iets over Jezus had verteld.

Dit is zo boring. Ik dacht dat de Bijbel een boek met regels was.

“Dit kan het niet zijn”. Dat was de conclusie van Lara toen ze voor het eerst nadacht over Jezus. “Dit is zo boring. Ik dacht dat de Bijbel een boek met regels was. Dat zou echt het einde van mijn leven betekenen. Maar toen ik zelf de Bijbel begon te lezen stortte mijn hele wereldbeeld in. Het was heel confronterend.”

Ze begon ook veel getuigenissen van anderen te bekijken die in Jezus zijn gaan geloven. Het viel haar op dat de verhalen consistent waren. “Bij iedereen hoorde je dat ze op een gegeven moment een aanraking kregen van iets en dat God dan in hun leven kwam. En dat zette alles dan op z’n kop. Die getuigenissen hadden allemaal een gemene deler. Dat raakte mij heel erg.”

De enige echte waarheid

“Het echte verhaal van Jezus was nieuw voor mij. Dat het gaat over een man, die voor mij gestorven is, zodat ik in een relatie kan komen met God – degene die mij gemaakt heeft. En dat het daardoor mogelijk is om helemaal vrij te zijn. En van binnenuit de veranderen in een goed mens. En dat God ook een bedoeling heeft voor mijn leven. Dat had ik nog nooit gehoord. Ik kende alleen de droge materie van wat ik wel eens met kerst in een kerk gezien had. Maar het gaat juist om de vreugde en de volheid van het leven te vinden door een herstelde relatie met God!”

“Ik ben altijd zo’n zoeker geweest. En toen ik dan eindelijk dit boek vond waar de waarheid in stond, was ik echt perplex. Over een God, de schepper, die mij gemaakt heeft, die de gebruiksaanwijzing voor mijn leven geschreven heeft. En die me zo’n gevoel van geborgenheid en rust gaf.

Op dat moment wist ik: dit is het. Dit is wat ik altijd heb gezocht. En ik heb het gevonden! En dit laat ik nooit meer los, wat iemand er ook van zegt!”

Heb je vragen naar aanleiding van dit verhaal? Neem contact op via het contactformulier.

DEEL DIT VERHAAL

Meer verhalen

Nieuws

Na 33 PTS scholen… tijd voor verandering!

Inspiratie

‘Verlaat je eerste liefde niet!’

Video

Hij heeft mij gevonden!

Video

Ik had een dood geloof!